Dacă ai ajuns să citești despre programul Youth Run Romania, te felicităm că vrei să prinzi “microbul” alergării. Dacă alegi să te îmbarci alături de noi în această călătorie, vei face parte dintr-o echipă de tineri ca și tine care timp de patru luni se vor antrena pentru a alerga împreună prima cursă de semimaraton!

Descriere program

Condiții de înscriere

Programul este destinat tinerilor între 15 și 19 ani.

Programul este destinat începătorilor

În cadrul programului vor fi antrenamente ușoare, cu scopul de a te pregătii să termini pe picioarele tale o cursă de semimaraton, în maxim timpul limită.

Validarea înscrierii

Înainte de începerea programului va fi obligatoriu sa aduci:

  • o adeverință de la medicul de familie în care să scrie că sunteți “apt pentru efort fizic sustinut”
  • o declarație pe proprie răspundere semnată de un tutore legal

Reguli program

Programul de dorim sa fie o experiență cât mai fun pentru voi, dar ca în orice joc, avem și un câteva reguli 🙂

Îți asumi 4 luni antrenamente săptămânale

Pe perioada programului , vei fi prezent la 3 antrenamente pe săptămână. Două în timpul săptămânii și unul în weekend. Nu este obligatoriu să participi la antrenamentele de grup, dar este important sa îți faci antrenamentele.

Antrenamente cel putin 80%

La începutul programului vei primi programul complet de antrenamente până la cursă. Acest program va trebui să îl îndeplinești în proporție de minim 80%, atât în ce privește distanța cât și numărul de antrenamente efectuate.

Fără vacanță 🙂

Aici din păcate noi suntem mai răi, așa ca indiferent de zilele de vacanță, va trebui să urmezi în continuare programul de antrenament. Nu este obligatoriu să ajungi la antrenamentele de grup, dar la finalul săptămânii trebuie să ai efectuate antrenamentele programate în perioada respectivă.

Detalii înscriere

Pentru înscriere vă rugăm să completați formularul de mai jos:

Întrebări frecvente

Nu am alergat niciodată într-o cursă de alergare, mă pot înscrie?

Dacă ai mai alergat măcar odată după un autobuz sau când întrârziai undeva, atunci te califici. Antrenamentele vor pleca de la un nivel tocmai pentru cei care nu au mai alergat niciodată o cursă.

Nu sunt din București, aveți echipe și în țară?

Ne dorim să extintem programul și în alte orașe. Pentru asta depindem însă mult de mentori voluntari care să conducă echipele de antrenament. Pentru 2017 nu avem echipe formate și în alte orașe, dar speram ca acest lucru să se schimbe în anii următori.